Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı geçtiğimiz günlerde memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından Şubat ayında yayımlanmış olup alım başvuruları, 07 Mart 2018 tarihi ile başladı. Buna göre Başvurularına devam eden adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvuru şartlarına göre başvuru yapabilecekler. İşin Olsa Ekini olarak sizlere aşağıda ilan hakkında daha detaylı bilgi vermekteyiz.

İLANIN DETAYLARI:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı bünyesine farklı alan ve pozisyonlarda toplamda 549 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek.  Buna göre adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS puan sıralamas ıesas alınmak sureti ile çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sözlü sınava tabii tutulacaktır. Başvuru yapmış olan adayların Sınava katılmaya hak kazanma listesi adı, soyadı, ve sınav yerleri sözlü sınav tarihinden en az 5 gün önce Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı resmi internet sayfasında duyurulacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Türkiye genelinde alım yapacak. Buna göre Merkez Teşkilatına ve Taşra tEşkilatlarına toplamda 549 memur alımı yapacak. Söz konusu ilan ile YSK Taşra Teşkilatına Türkiye Geneli farklı illerden 345 Zabıt katibi ve 81 Teknisyen alacak. Merkez Teşkilatına ilse 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ, 3 Arşiv memuru, 4 Santral Memuru, 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli ve 2 Dağıtıcı alacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ( YSK ) yukarıdaki kadrolara istinaden alıını yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları şarttır. Alımlar en az lise mezunu olmak üzere Önlisans ve Lisans mezunları için geçerli olduğu gibi bu yönde KPSS den Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan şartı aranacak. 

Bunun dışında, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve İlk defa memurluğa atanacak adaylar için yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı kanunun 40. maddesindeki yaş şartını taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ÖZEL ŞARTLAR:

Mühendis Kadrosu İçin: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar,Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

İstatikçi Kadorusu İçin: Bu kadroya başvuru yapacaklardan İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından Matematik ve İstatistik Bölümlerinden mezun olmak.

Sekreter Kadrosu İçin: Bu kadro içni en az Yüksekokulların Büro Yönetimi eğitimi veren yada programlarından mezun olmuş olmak şartları aranmaktadır.

Bilgisayar İşletmeni İçin: Bu kadro için adayların Bilgisayar eğitimi veren fakltelerinden mezun olmuş olmak şartları aranır.

Teknisyen Kadrosu İçin: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar ortaöğretim kurumlarından teknolojileri alanı ve dallarından veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Programcı Kadrosu İçin: Bu kadro içinYDS den D sınıfı puan almık, Programlana dilinden anlamak, Müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren fakülte veya yüksekokul mezunu olmak şartları aranmaktadır.

Çözümleyici Kadrosu İçin:  En az iki programlana dilinden anlamak ve Yabancı Dİl Sınavından en az D sınıfı seviyesinde puan almış olmak , En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuk ve EN az bir işletim sistemni kullanabilmek şartları aranır.

Ayrıca bunlar dışında kalan, Bekçi, Hizmetli, Arşiv memuru, Santral Memuru, Şoför, Dağıtıcı, Zabıt Katibi, Veri  Hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartları aranmaktadr.

Genel şartları ve özel şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 07 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Ancak başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 16 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru gününe kadar YSk'nin resmi internet sayfası olan (www.ysk.gov.tr) adresi üzerinden başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Adaylar ilanın tam metnin incelemek için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi edilebilirler.