YOKAK ( Yükseköğretim Kalite Kurulu ) Memur Alımı ilanı yayımladı. Az önce gelmiş olan ilanlara göre farklı iki ilan ile bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapılacak olup En az Ön Lisans mezunu Memur Alımı yapılacak. Ayrıca Lisans Mezunu Memur alımı için de KPSS şartı talep edilecek. Peki YOKAK tarafından yayımlanan ilanların detayları nelerdir?

YOKAK İKİ İLAN YAYIMLADI!

Yayımlanan ilk ilana göre YOKAK 5 kişilik sözleşmeli Personel alanında 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4. maddesinin B fıkrası ile sözleşmeli 5 Personel Alımı yapacak. Bu yönde Ön Lisans mezunu 1 Büro personeli, Lisans mezunu 1 Büro Personeli, 1 Teknik Hizmet personel, 2 Mühendis alımı yapacak.

Bir Diğer İlana göre ise YOKAK Sözleşmeli olarak Mütercim Tercüman alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

YOKAK Memur Alımı ilanlarına başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Aynı zamanda Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaki 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak gereklidir.

Mütercim Tercüman Adayı için Ayrıca;

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından İngilizce (YDS) (A) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

YOKAK Memur Alımı başvuruları ilanların yayım tarihi ile başlamıştır. Adaylara 10 günlük süre verilmiş olup Online ortamda başvuru yapılacktır. Başvurular dijital ortamda 01/09/2021-10/09/2021 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını 10/09/2021 tarihi saat 23:59:59’a kadar e-devlet üzerinde YÖKAK-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

YOKAK PERSONEL ALIMI İLANI TAM METNİ

YOKAK MÜTERCİM TERCÜMAN ALIMI İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim