Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Soylu, öğretmen, polis, asker ve bekçi alımlarıyla ilgili yıl boyunca birçok müjde verdi. O müjdeler sonucunda devlet memuru alımı için birçok duyuru, sınav ve mülakat yapılarak alımlar devam ediyor. Peki hangi kadrolara ne kadar alım yapıldı? İlana çıkması beklene memur alımları nelerdir?

10 BİN BEKÇİ ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 100 günlük eylem planını açıklarken “Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 2018 yılında 100 günlük eylem planı çerçevesinde yapılan alımlarda 7 bin bekçi alımı başvuruları sona erdi. 9 – 23 Temmuz tarihleri arasında şahsen yapılan bekçi alımı için başvuruların ardından 20 Ekim 2018 günü sınav yapılacak. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Haziran ayında yaptığı açıklamada 10 bin kişilik yeni bir alım yapılacağını ifade etmişti. Şimdi gözler mevcut sınavın ardından yapılması beklenen yeni 10 bin bekçi alımına ilişkin açıklamada.

10 BİN POLİS ALIMI İÇİN YENİ İLAN BEKLENİYOR

Polis alımları için de hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de İçişleri Bakanı Soylu’nun önemli açıklamaları bulunuyor. Açıklamaların ardından 5 bin 500 polis alımı gerçekleştirilirken 23. dönem POMEM için 10 bin kadro ilanı verildi. Başvuruların devam ettiği alımların ardından yeni 10 bin polis memuru ilanın yayımlanması bekleniyor.

Bu açıklamalara ek olarak Bakan Soylu 2021 yılına kadar her yıl 25 bin jandarma alımı yapılacağını ifade etmişti. Bu yıl yapılan alımların ardından belirtilen sayıya ulaşılamadığından yeni alımlar için ilanlar bekleniyor.

20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmen atamaları için müjde veren isimlerden. 2018 yılında yapılan atamalara ek olarak yılsonunda 20 bin öğretmen atamasının da müjdesini vermişti. 20 bin öğretmen ataması için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrilirken kontenjan dağılımı için de yeni açıklamalar bekleniyor.

Tüm bu açıklamalar ve yapılan alımlara baktığımızda yılsonuna kadar en az 40 bin devlet memuru atamasının ilana çıkması bekleniyor.