15 Mart 2020 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesine memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan 15 kişilik kadro için uzman yardımcısı alınacak.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Bakanlık alımını yapacağı uzman yardımcısı adayları için sözlü giriş sınavı yapacağını belirtti. Adayların KPSS'den almış oldukları puan durumuna bakılarak yapılacak sıralam ile İçişleri Bakanlığı sözlü sınava katılacak adayları belirleyecek ve ilgili sözlü sınav Ankara'da yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü)sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

4- ÖSYM tarafından 2018-2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP32” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi içerisinde bulunmak (60 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

SINAV BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcısı alımı sınavına başvurular, 27 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 04 Mayıs 2020 tarihinde sona erecektir. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcısı sınavına başvurular sadece  www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı İçişleri Uzman Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim