YÖK  memur alımı için yeni bir açıklama yaptı. Kariyer meslek mensubu olan adaylar arasından personel istihdam edilecek. Adayların belirtilen özellikleri taşıması ile naklen atamaları yapılacak.  personel istihdamına başvuruda istenilen şartlar neler?

YÖK kariyer meslek mensubu personel alımında adayların sahip olması gereken başvuru şartlarını da açıkladı. Buna göre 4 yıllık lisans mezunu olan adayların özel yarışma ile girmiş ve belirli süre meslek içi eğitimden geçerek, yeterlilik sınavı sonucunda atanmış olmaları istenildi. Ayrıca 657 sayılı DMK'da 152. maddede belirtilen tazminatlar kısmındaki e, f, g, ve ğ bentlerinde sayılı bulunan kadrolarda istihdam edilenler naklen atanmak üzere başvuru yapabilecekler. 

657 " A-Özel Hizmet Tazminatı" bölümünün (e), (f), (g) ve (ğ) bentleri"

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILABİLECEK.

Başvuru şartlarına uyan adayların şahsen ya da posta, eposta yolu ile de başvuru yapabilecekleri açıklandı. Adayların belgelerde özgeçmiş, hizmet belgesi, yabancı dil belgesi, başvuru esnasında eklenmesi istenildi.

Başvuru tarihileri ise 3 Eylül 2018 tarihinde başlayacak, son başvuru için 14 Eylül tarihine kadar başvuru yapılması gerekecek. Adayların Yükseköğrenim Kurulu Personel Daire Başkanlığına başvuru yapılması istenildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim