Yargıtay Başkanlığı 18 Kasım 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünmyesinde bulunana 60 kişilik boş kadroyu tamamlamak amaçlı Lise, Önlisans ve Lisans mezunu olan 60 memur alımı yapacak. Lise düzeyinde 20, Önlisans düzeyinde 20 ve lisans düzeyinde 20 olmak üzere toplamda 60 kişi alınacak. Adayların başvurularını gerçekleştirebilmesi için aşağıdaki aranan şartlara uygun olmaları gerekmektedir.

ARANAN ŞARTLAR:
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş olan şartları taşıyan adaylar,
  • Askerliğini bitirmiş veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar,
  • 35 yaşını bitirmemiş olan adaylar,
  • Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olmak, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olmak ve KPSS’den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlar ile örgün eğitim yoluyla en az 80 saat bilgisayar dersi veya 150 saat daktilografi dersini başarıyla tamamladığını belgeleyenlerden, daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek. (Doğru kelime sayısının belirlenmesinde; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının %40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya yaşlı aylığı almıyor olan adaylar,

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 21 kasım 2016 tarihi ile 25 kasım 2016 tarihleri arasında saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, (http://basvuru.yargitay.gov.tr/) adresine, online başvuru yapacaklardır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim