Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adaylara müjdeli haber Yargıtay Başkanlığından geldi. Lise mezunu adayların başvuru yapabileceği memur alımlarında 7 farklı kadroda istihdamlar yapılacak. 

657 sayılı Devlet Memurları Kamu 48. maddesindeki genel şartları taşıyan adayların başvuru yapabileceği 4/B sözleşmeli personel istihdamında başvuru şartları belli oldu. Uygulamalı ve sözlü sınavdan başarılı olan adaylar görev alabilecekler. işte kadrolar ve başvuru şartları;

YARGITAY KADRO DAĞILIMI;

Yargıtay'ın sözleşmeli statüdeki personel istihdamında hizmetli (destek personeli), zabıt katibi, teknisyen, asansör, elektrik, sıhhi tesisat, mobilya, soğutma ve iklimlendirme alanlarında teknisyen olmak üzere toplam alım sayısı 95 olarak açıklandı. Katip kadrosunda ise 28 kişi istihdam edilecek.

Ortaöğrenim mezunu 8, Ön lisans mezunu 15, Lisans mezunu 5 zabıt katibi alınacak. Hizmetli kadrosunda Ortaöğrenim mezuniyetinde 57 kişi alınacak. Sıhhi tesisat 5, elektrik teknisyeni 1, asansör teknisyeni ise 3, soğutma ve iklimlendirme teknisyeni 3 ve son olarak mobilya teknisyeni olarak 1 kişi alınacak. Teknisyen kadrolarında ortaöğretim mezunu olmak yeterli olacak. Başvurularda istenilen şartlar;

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların başvurularda en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, en fazla 35 yaşını geçmemiş olmaları (13 Aralık 2019 tarihi itibari ile) 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekli olacak. 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 ve üzeri puan almış olmak, arşiv araştırma sonuçlarının olumlu olması şartları aranacak. Kontenjanlarda istenilen özel şartları taşımak uygulama ve sözlü sınavlardan başarılı olmak gerekli olacak. 

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR? 

Adayların başvuru genel ve özel şartları taşımaları ile başvuru tarihleri arasında mesai bitimine kadar E-devlet sistemi üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. 

Başvuru tarihleri: Başlangıç: 9 Aralık 2019 / Bitiş: 13 Aralık 2019 mesai bitimine kadar. 

ilan kılavuzu