Yargıtay Aralık ayının ilk haftasında yayımladığı ilana göre bünyesine 95 kişilik kadro ile 3 fakrlı alanda alım yapacağını bildirdi. Alımlar en az lise mezunu kapsamıda yapılacak ve başvuru süreci başladı.

Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak 95 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar 3 farklı alanda yapılacak olup, İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde Kadro Dağılımı, Başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

95 MEMUR ALIMI KADROSU NEDİR?

Yargıtay Başkanlığı 95 kişilik boş kadro ile Zabıt Katibi, Hizmetli, ve Tekisyen kadrolarında alım yapacak. En az lise mezunu olan adaylar arasından alım yapılacak olup adaylardan KPSS şartı aranmaktadır. Bu bağlamda Kadrosuna göre memur alımı kadro dağılımı şöyledir.

Sözleşmeli Zabıt Katibi: 5 Lisans mezunu, 15 Ön Lisans mezunu ve 8 Lise mezunu.

Sözleşmeli Destek Personeli ( Hizmetli ): 57 Lise mezunu

Sözleşmeli Teknsyen: Teknisyen kadrosu için farklı alanlarda alım yapılacak. Bu bağlamda, 2 Sıhhi Tesisat teknisyeni, 1 Elektrik Teknisyeni, 3 Asansör Teknisyeni, 3 Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni ve 1 Mobilya Teknisyeni kadrolarında alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yargıtay Başkanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi  bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adyalar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi niteliklr aranıyor.

Ayrıca adayların yaş olarak, Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI VAR!

Adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunarı için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adaylar başvurularına 09 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştimeleri gereklidir. Başvurular İnternet oratmında yapılacak olup adayların, (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

MAAŞ TABLOSU NEDİR?

Yargıtay Başkanlıı en az 2900 TL maaş ve en fazla 3500 TL maaş ile alım yapacağını belirtti. Bu bağlamda aşağıdaki tabloya göre mezuniyete göre ve tecrübeye göre maaşlara ulaşabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen ücretler, 01/07/2019 -31/12/2019 tarihleri arasında geçerli olan brüt ücretler olup, bu rakamlara ek ödeme, aile yardımı ve çocuk yardımı dahil edildikten ve yasal kesintiler yapıldıktan sonra net ücretler belirlenmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim