Yargıtay Başkanlığı tarafından 29 kasım 209 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre 95 kişilik boş kadro memur alımı yapılacak. Başvurularda son güne gelindi. Peki kimler başvuru yapabilir? şartlar nedir? İstenen belgeler nedir?

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

- Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak.

- 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

- Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

- Zabıt Katibi için Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

- Hizmetli Alımı için lise mezunu olmak.

- Teknisyen kadroları için ilgili alanlarda meslek lisesinden mezun olmuş olmak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Yargıtay Başkanlığı memru alımı başvuruları 09 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç Bugün içerisinde yapılması gereklidir. Başvurular, (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim