Devlet Personel Başkanlığı üzerinde çok sayıda memur personel alım ilanı kamu kurum ve bağlı kuruluşlarına yönelik olarak yayımlanmaya devam ederken, Resmi Gazete' de üniversitelere memur alım ilanları yayımlanıyor. Resmi Gazete' nin bugünkü sayısında memur alım ilanına çıkan üniversite, çok sayıda lise mezunu memur personel alımını yapmaya devam ediyor. Yürütülecek memur personel alımında adayların taşıması gereken şartlara ve diğer detaylara haberimizde yer vermeye çalışacağız.

1- Kimler başvuru yapabilir?

Yayımlanan farklı kadrolar bulunduğundan, ilanlara dair ortak şartlara değineceğiz. Bu şartlar; mesleki bilgi sahibi olmak, T.C vatandaşı olmak, kamu haklarından men edilmemiş olmak, sağlık problemi bulunmamak, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış ismi anılmamış olmak, bulaşıcı hastalığı bulunmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, kendisine verilen görevleri yerine getirebilecek olmak, iletişim becerileri gelişmiş olmak, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olmak, kendini geliştirmeye açık olmak, takım çalışmasına yatkın olmak, muhakeme ve ifade yeteneği gelişmiş olmak, temsil yeteneği kuvvetli olmak, terör örgütleriyle ismi anılmamış olmak, kamudaki herhangi bir görevden disiplinsizlik suçu nedeniyle uzaklaştırılmamış olmak, mesai saatlerine özen gösterebilecek olmak şeklinde özetlenebilmektedir.

2- Hangi kadrolara alım yapılıyor?

Yayımlanan kadrolarda büro memuru pozisyonuna lise veya dengi okullardan mezun olan ve lisans bölümlerinden mezun olan kişiler arasından alımlar yapılmaktadır. Bu kadrolara ek olarak İzmir Bakırçay Üniversitesi bünyesine tekniker ve teknisyen alımı ve tabip alımı da yapılmaktadır. Yayımlanan ilana başvurular ve diğer detaylar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için üniversiteye şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Resmi web adresinde henüz ilana çıkılmamıştır.

Editör: TE Bilisim