Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine memur personel kadrolarına uzman yardımcısı alımı yapacağını ilan ermişti. Bu bağlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıgenel idare hizmetleri sınıfında 8. ve 9. kadrolarına 10 kişilik boşluk ile memur personel alacak. Bu yönde adaylardan kamu personeli seçme sınavı şartı aranacak olup başvuru şartları ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine, 4 Bilgisayar Mühendisliği, 2 Endüstri Mühendisliği, 2 Makina Mühendisliği, 1 Elektrik Elektronik Mühendisi ve 1 Hukuk alanında memur personel kadrolarına toplamda 10 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yukarıdaki pozisyonlar doğrultusunda alımını yapacağı kadrolar için, adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 ve 2018 yıllarına ait sınavdan  Mühendislik kadroları için KPSSP3 ve Hukuk alanı için KPSSP4 puan türünden en az 80 puan almış olmaları, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından büyük olmamak ve ilgili alanlarda dört yıllık eğitim veren fakültelerin bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 07 Ocak 2019 tarihi itibari ile başladılar ve başvurularını en geç 28 Ocak 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzunu incelemek için Buraya Tıklayınız.