Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine memur alımı için ilan yayımladı. 2021/1 KPSS tercihi ile alım yapılacak olup farklı kadrolar kullanılacak. Ayrıca Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayların başvuru yapabileceği ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2021 yılı KPSS tercih kılavuzu ile alım yapacağını bildirdi. Yayımlanmış olan ilana göre Bakanlık Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapacak. Bu kapsamda,

Ön Lisans mezunu Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere 4 farklı ile Tekniker alımı yapacak.

Lisans Mezunu ise, Merkez ve Taşra Teşkilatı olmak üzere farklı 2 şehirde 5 memur alımı yapacak. Alımlar, Deniz Sörvey Mühendisi ve Mühendis kadrolarında yapılacak.,

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Tercih kılavuzu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına başvuru yapacak adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca,

Ön Lisans Mezunu Tekniker kadrosu için 3315 Nitelik kodu ile Güverte, Deniz Ulaştırma ve İşletme ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu :

Denizcilik Sörvey Mühendisi - 4736: Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Mühendis - 4533: Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Mühendis - 4611: Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Mühendis - 4490: Ulaştırma Mühendisliği veya Ulaşım Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Denizcilik Sörvey Mühendisi - 4733: Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği veya Gemi Makineleri Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

TERCİHLER DEVAM EDİYOR!

Bakanlığın memur alımı tercihleri devam ediyor. 1 Temmuz 2021 tarihinde başlamış olan tercihler en geç 8 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda tercih yapmak isteyen adaylar tercih kılavuzunu inceleyebilirler.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim