Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uzman Yardımcısı alımı yapıyor. Ulaştırma Bakanlığı boş kadrosunu tamamlamak üzere toplamda 45 Deniz Uzman Yardımcısı alacak. Alt kısımda verilen bilgilerde, boş olan kadroları, boşta olan kadrolar için bitirilmesi istenilen bölümleri, kadro tablosunu, başvuru bilgilerini, sınav bilgilerini, genel şartlara, özel şartlara, başvuru esnasında istenilen belgelere ve sınav yapılacak yere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca başvuruların son tarihi 28 Kasım 2014 tarihinde sona erecektir.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: DENİZCİLİK UZMAN YARDIMCISI, ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME UZMAN YARDIMCISI, HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ UZMAN YARDIMCISI VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCISI SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI DUYURUSU Bakanlığımız Merkez Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu derecelerde münhal bulunan yirmi (20) Denizcilik Uzman Yardımcısı, 8 inci ve 9 uncu derecelerde münhal bulunan onbeş (15) Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı, 8 inci derecede münhal bulunan beş (5) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcısı ve 7 nci 8 inci ve 9 uncu derecelerde münhal bulunan beş (5) Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosu için ÖSYM Başkanlığı tarafından, 06-07 Temmuz 2013 ve 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) sonucuna göre "Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümleri ile "Bakanlıklar ve Başbakanlık Bağlı Kuruluşları Avrupa Birliği Uzmanlığı Yönetmeliği" esaslarınca, sözlü giriş sınavı ile aşağıda belirlenen KPSS puan türlerinden ve öğrenim dallarından personel alımı yapılacaktır. I - Denizcilik Uzman Yardımcısı, Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcısı kadroları için aşağıdaki çizelgede belirtilen öğrenim dallarından karşısında belirtilen kontenjan sayısı kadar personel istihdam edilecektir. Buraya Tıklayarak Kadroları ve Detaylı Bilgilere Ulaşabilirsiniz. II - Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadroları için aşağıdaki çizelgede belirtilen öğrenim dallarından karşısında belirtilen kontenjan sayısı kadar personel istihdamı yapılacaktır.

III - BAŞVURU GENEL ŞARTLARI: a - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, b - ÖSYM tarafından, 06-07 Temmuz 2013 ve 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan KPSS puan türleri itibarıyla en az yukarıdaki I ve II sayılı tablolarda belirtilen taban puanları almış olmak, c - 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1979 tarihinde ve daha sonra doğanlar), ç - Son başvuru tarihi itibariyle yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden/bölümlerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, d - Adaylar, I ve II sayılı maddede yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday tarafından birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

IV - BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI: a - Denizcilik Uzman Yardımcılığı, Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcılığı kadrolarına başvurularda, Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (YDS)'ndan İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca veya Almanca dillerinden herhangi birinden en az (D) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak. b - Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrosuna başvurularda, Avrupa Birliği içerisinde geçerli dillerden en az birinde YDS'den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

V - BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER: a - Sınav başvuru formu (Bakanlığımız www.udhb.gov.tr internet adresinden veya Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.) b - Diploma, mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği), c - KPSS sınav sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış bilgisayar çıktısı, ç - Yabancı dil belgesinin aslı veya onaylı örneği, d - Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5X6 ebadında iki adet renkli vesikalık fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacak), e - Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler hakkında bilgilerin yer aldığı öz geçmişi (Bir sayfayı geçmeyecek şekilde), f - Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı için başvuran adayların görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı. Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

VI - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ: Adayların, 28/11/2014 Cuma günü mesai bitimine kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No: 506338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda doğabilecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, sınava girecek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

VII - SINAV VE SINAV SONUÇLARI: a - Sözlü olarak yapılacak giriş sınavının tarihi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. b - Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda belirtilen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanmak suretiyle alım yapılacak her bir bölüm için ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucuna göre atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. c - Sınavda, adayların kimlik tespitinde kullanılmak üzere, yanlarında fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) bulundurmaları zorunludur. Sözlü giriş sınavında adaylar; 1) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, 2) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, 3) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, 4) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, 5) Genel yetenek ve genel kültürü, 6) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinin her birinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler. ç - Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekmektedir. Bölümleri itibariyle adaylar, en yüksek puan alandan en düşük puan alana göre sıralanır. Aynı puan alanların başarı sırasındaki yeri ise KPSS puanı yüksek olan üste yazılmak suretiyle belirlenir.

VIII - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ: Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, bu sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde bir dilekçe ile Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına itiraz yapılabilir. İtirazlar, ilgili komisyon tarafından en geç yedi iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

IX - DEĞERLENDİRME VE ATANMA: Sınav sonuçları, sözlü sınavın bittiği tarihi takip eden on gün içerisinde başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle öğrenim dalları itibarıyla giriş sınavı başarı listesi ile asil ve yedek aday listesi (giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asil adayın isimleri ile sözlü sınavda başarılı olmak şartıyla, giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere komisyon tarafından belirlenen sayıda yedek adayın isimlerinin yer aldığı bir liste) www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup asil ve yedek listedeki adaylara ayrıca yazılı tebligat da yapılacaktır. Giriş sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez. Sınavı asil olarak kazanan adaylar, ilan tarihinden itibaren 10 (on) gün içerisinde atama işlemine esas olmak üzere, yukarıdaki belgelere ilave olarak, 6 adet vesikalık fotoğraf, sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair yazılı beyan, erkek adaylar için askerlik durumuna dair yazılı beyan, adli sicil kaydına dair yazılı beyan veya e-devlet kapısı üzerinden alınacak barkodlu belge, mal bildirim beyannamesi ve etik sözleşmeyi Bakanlığımıza teslim edeceklerdir. Söz konusu belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler hakkından vazgeçmiş sayılacaklardır. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. İlanen duyurulur.

Editör: TE Bilisim