Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı 3 öğrenim dallarından memur alımı gerçekleştirecek. Adaylara Giriş sınavı uygulanacak olup, adaylarında bu yönde sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmaları şarttır.

Buna göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Elektrik Eleketronik Mühendisliği bölümü mezunu 3, Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu 3 ve Hukuk fakültesi mezunu 7 olmak üzere toplamda 13 Ulaştırma ve haberleşme Uzman Yardımcısı alacak. Yapılacak olan giriş sınavına KPSS ve YDS puan ortalamasına göre kadro sayısının 4 katı kadar aday çağırılacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylar yapılacak olan uzman yardımcılığı giriş sınavına katılabilmeleri için, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Son başvuru tarihi itibari ile Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin, Elektrik Eleketronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya Hukuk fakültelerinden mezun olmuk veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2017 Yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Hukuk Fakültesi mezunları için KPSSP4 ve diğer bölümler için KPSSP3 puan türlerinden en az 85 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az C seviyesinde puan almış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartları taşıyan ve KPSS ve YDS puanları yüksek olan adaylar sınava katılmaya hak kazanabilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına bugün başlayabilir. Başvurular 09:30- 12:00 ile 14:00-17:00 saatleri arasında alınmaktadır. Buna göre başvurular en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar Bakanlığa şahsen veya posta yoluyla yapılır. Adayların, 08/01/2018 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.