Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan çalışan eksikliğini gidermek amaçlı Giriş sınavı ile alım duyurusu yayımlamıştı. Başvuruların 15 Ocak 2018 tarihi ile başlamasının ardından hala başvuruların devam eden ilana peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular  ne zaman sona erecek? Bu haberimizde bu bilgilere deyinerek sizlere sırası ile akratıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek amaçlı farklı alanlarda toplamda 4 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti ve bu yönde adaylara Avrupa Birliği uzman Yardımcısı Giriş sınavı yapılacak. Giriş sınavına ancak başvuru şartlarını taşıyan adaylar katılabilecek ve bu sebeple adaylardan Giriş sınavı sıralaması için 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı aranacaktır.

ALIM ALANLARI NELERDİR?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı toplamda 4 kişilik kadro ile Mütercim tercümanlık, kamu Yönetimi ve İktisat, işletme, Uluslararası ilişkiler alanında eğitim görmüş uzman yardımcıları alacaktır. KPSS puan sıralamasına göre bu alanlardan Sınava 16 kişi çağırılacaktır.

Söz konusu ilana başvuru yapan adaylar sınav giriş sonucu için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının resmi internet sayfasında yapılacak olan duyuruyu incelemeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzman yardımcısı alım ilanına, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Son başvuru tarihi itibari ile ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından ingilizce A seviyesinde puan almış olmak, Giriş sınavını yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından gün almamış olmak ve ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca aşağıda sizlerle paylaşacağımız tablo yardımı ile detaylı kadro bilgilerine ulaşabileceksiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurlarına 15 ocak 2018 tarihi itibari ile başladılar ve başvurular en geç 26 ocak 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Buna göre adaylar başvurularını son başvuru günü saat 17:00 a kadar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına şahsen veya posta yolu ile yapacaklardır. Ayrıca bunun dışında yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Adresi: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA

Başvuru yapacak adaylar ilanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi alabilir ve başvuru formuna ulaşabilirler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim