Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu memur alımı ilanına göre farklı alanlarda olmak üzere 6 kişilik boş kadro ile İdari Memur Alımı yapacak. Söz konusu memur alımı için adaylardan KPSS puanı şartı ve YDS puanı şartı aranmaktadır. Peki TÜSEB Memur Alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte genel ve özel şartlar haberimizin devamında yer almaktadır.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Personel Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Söz konusu ilan 05 Ekim 2020 tarihinde Resmi gazetede duyurulmuştu. Başvuru süreci ise Bugün ( 12 Ekim 2020 ) tarihi ile başladı. Adaylara başvuru için sadece 4 gün verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu yönde başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alınacak. Peki kimler başvuru yapabilecek?

Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

TÜSEB Memur alımı başvuruları için adaylardan bazı nitelikler talep ediliyor. Bu yönde öncelikle adayların ilgili bölğmlerin Dört yıllık eğitim veren programlarından lisans mezunu olmaları gerekmeketdir. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu Haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden en az 60 puan almış olmak,
  • Tercihen 2 yıl alanında tecrübe sahibi olmak,
  • MS Office programlarına hakim olmak,

İŞKUR Başvuruları Nasıl Yapılacak!

İŞKUR üzerinde başlamış olan memur alımı başvurularına göre adaylar başvurularını sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Elektronik ortamda yapacaklar. Bu kapsamd adayların " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx" adresine giriş yaparak " İŞYERİ ÜNVANI" kısmına "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı" yazarak ve ARA butonuna tıklayarak ilgili ilanlara ualabilir ve başvuru tapabilirsiniz.

Özel Eğitim Nitelikleri ve Başvuru Kılavuzu Burada

Editör: TE Bilisim