TÜRKPATENT bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 120 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Gece resmi gazete'de yayımlanmış olan ilan için başvuru süreci az önce başladı. Türk Patent ve Marka Kurumu resmi imternet adresinde yayımlanan ilana başvurular İnternet ortamında yapılacak. 

KADROLAR:

Türk Patent ve Marka Kurumu farklı fakğlte mezunu 120 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Alımla Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak. Ayrıca bu kapsamda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1, KPSS 18 veya KPSS 28 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Kadro bilgileri ve başvuru şartları hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağnaltıyı kullanabilirsiniz.

 BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesine 120 Sınai Mülkiyet Uzman yarcımsı alacak. Bu yönde yazılı ve sözlü sınav yapılacak olup başvuru süreci 10 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başlamıştır. Bu kapsamda başvuru için adaylara 30 günlük süre verilmiş olup en geç 09 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. 

Başvurular Kurumun resmi internet sitesinin (www.turkpatent.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak yapılacaktır.

Sadece Kurum internet sitesi üzerinden yapılan başvurular geçerli olup, Kurumumuza elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Giriş sınavına katılma başvurusu yapan ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan; Tablo1’de belirtilen her grup için belirlenen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda, atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil), sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sınavın yapılacağı yer, şekil, tarih ve saat ile istenilen belgeler, sınav tarihinden en az 15 (onbeş) gün önce Kurumumuz internet sitesinde (www.turkpatent.gov.tr) ilan edilecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK!

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz gübü başvurular İnternet ortamında yapılacak. Bu yönde Online başvuru sistemi ile e-Devlet yolu üzerinden başvuru alınacaktır.

BAŞVURUNUZU BURADAN YAPABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim