20 Şubat 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım duyurusu yapmıştı. Yayımlanan ilana göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu toplamda 50 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda alım yapacak. Adayların bu kadrolara girebilmeleri için Türkiye Yazma Eserler Kurumu tarafından yapılacak Sınav sonucuna göre belirlenecektir.

Buna göre Giriş Sınavı Önce yazılı daha sonra sözlü olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Sınavın ilk aşaması olan Yazılı sınav 07 Nisans 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınav ile lakalı tüm gelişmeler www.yek.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Söz konusu olan 50 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Olarak Yerli uzman alınacak. Buna göre alımlar Merkez Teşkilatı Çeviri ve Yayım Dairesi Başkanlığı, Kitap Şifahanesi ve Arşiv Dairesi başkanlığına alınacak. Alımlar farklı alanlarda yapılacak olup bu alım tablosuna ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Yazma Eserler Kurumu memur alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alımı yapılacak kadro ile ilgili konularda bilgi ve tecbübe sahibi olmak,  B Grubu Yerli uzman pozisyonu için KPDS den Arapça veya Farsça dillerinden en az C Seviyesinde puan almış olmak, . C Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman için KPDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlanın geçtiğimiz günlerde yayımlanması ile birlikte başvurular bugün ( 26 Şubat 2018 ) tarihinde başladı! Buna göre adaylar başvurularını en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular Türkiye Yazma Eserler Kurumu resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ile ve istenilen belgeler ile birlikte son başvuru günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Yazma Eserler Kurumuna şahsen veya posta yolu ile yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim