Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre TİHEK bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda memur alacak. Alımlar KPSS puanına göre değerlendirilecek ve adayların KPSS puanına göre Giriş sınavı yapılacak. İşte ilanın detayları.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu TİHEK tarafından yayımlanan ilana göre 27 kişilik boş kadro ile İnsan Hakları ve EĞişlik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Giriş sınavı usulü ile farklı alanlarda memur alınacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

TİHEK 27 kişilik boş kadro ile 17 Hukuk, 7 Sosyal Bilimler, İktisat, İşletme , İktisadi ve İdari bilimler alanında, 1 İlahiyat ve 2 Sosyoloji ile Psikolji alanlarında uzman yardımcısı alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep ediyor. Bu kapsamda işte aranan başvuru şartları şöyledir.

  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • 01 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak,
  • Son beş yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak
  • Alım yapılacak alanlarda mezun olmuş olmak,

gibi nitelikler talep edilecek.

BAŞVURULAR:

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu TİHEK memur alımı başvuruları 23 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 24 Ocak 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Yüksel Cad. No:23 Kızılay Çankaya/ANKARA adresine şahsen yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ