Türkiye İhracat Kredi Bankası bünyesinde bulunan farklı pozisyonlardaki kadrolara memur alımı yapabilmek için, Sınav duyurusu yaptı. Türkiye İhracat Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruya göre, Müfettiş Yardımcılığı kadrosu için ve Uzman Yardımcılığı kadrosu için sınav yapılacak. Yapılacak sınav ile kadrolara Bilgi Teknoloji ve Bankacılık alanlarında alım gerçekleştirilecek. Adaylar sınava katılabilmeleri için aşağıdaki blirtilen şartların tamamını taşımak zorundadırlar. Ayrıca her iki kadro içinde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır.

SINAV BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Türkiye İhracat Kredi Bankası alım yapacağı kadrolar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya en az 1 yıl ertelemiş olmak, kamu haklaından mahrum bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir rahatsızlığı ve hastalıpı olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce Türkiye İhracat Kredi Bankası tarafından yapılmış olan Uzman yardımcılığı ve Müfettiş Yardımcılığı sınavlarından elenmemiş olmak, İyi derecede ingilizce bilmek ve bunu YDS den alınan en az 70 puan ile ispatlamak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından A Gurubu puan durumuna göre kadro seviyesine göre en az 70 puan almış olmak ve en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş veya yabancı okullardan mezun olmuş ( ilgili makamlarca denkliği olan fakültelerden ) olmak şartları aranmaktadır. 

Adaylar yukarıda şartları taşımaları durumunda Sınava başvurularını gerçekleştirebilirler.

SINAVA BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar en geç 18 Ekim 2017 tarihine kadar saat 17:00 a kadar başvurularını yapmaları zorunludur. Başvurular son başvuru gününe kadar Türkiye İhracat Kredi Bankasının resmi internet sayfasından başvuru formunu doldurarak başvuru yapmalıdırlar. Müfettiş yardımcılığı sınavı için 2017 Müfettiş yardımcılığı Başvuru Formunu ve Uzman Yardımcısı sınavı için ise  2017 Uzman Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu adlı formları doldurmanız gerekmektedir. Bu formları doldurarak başvurularını göndermenizg erekmektedir. Bunun dışında Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar ise, Yazılı sınava 4 Kasım 2017 tarihinde  "T.C. İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Kampüsü, Küçükyalı E5 Kavşağı İnönü Cad. No: 4, Küçükyalı 34840 Maltepe/İSTANBUL" adresinde saat 10:00' da tek oturum halinde gireceklerdir. Sınav hakkında ve sınav konuları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki bağlantılar sayesinde ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz. Başvuru formu içinde aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

http://www.eximbank.gov.tr/dosyalar/kurumsal/IK/basvuru2017.html

Uzman Yardımcılığı Sınavı

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı

Editör: TE Bilisim