Adalet Bakanlığı bünyesine 2021 yılı Memur Alımı ilanlarını yayımladı. Başvuru süreci devam ediyor. Bu yönde Adalet Bakanlığı bünyesine 2021 yılı İcra katibi alımı yapacak. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı İcra Dairelerinde görevlendirmek üzere Türkiye Geneli şehirlerde ve Bölgelerde 814 Sözleşmeli İcra Katibi Alımı yapılacak. Buna göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında şartlar aranacak. Alımlar Bakanlık tarafından yapılacak Uygulamalı ve Sözlü sınav sonucuna göre yapılacak.

Peki Alım yapılacak iller nedir? Genel ve Özel başvuru şartları nedir? İşte detaylar.

ŞEHRE GÖRE İCRA KATİBİ ALIMI DAĞILIMI:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli İcra katibi alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevine engel herhangi bir surumu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

şartları aranacaktır.

Eğitim Şartı:

En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak.

KPSS Şartı:

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSPS3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Merkezi sınavın (KPSS-2020) yapıldığı 2020 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 ve sonrası doğumlu olanlar).

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

2021 yılı Sözleşmeli İcra Katibi alımı başvuru süreci 23 Şubat 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Mart 2021 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını hala devam etmekte olup başvuruda bulunmak isteyen adaylar, https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim