Türk Standartları Enstitüsü bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için alım duyurusunu Ağustos ayında yapmıştı. Yapılan duyuruya göre, Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) bünyesine toplamda 40 kişilik kadro ile farklı alanlarda Memur alımı gerçekleştirecek. Duyuru Ağustos ayının sonlarında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Duyuruya göre başvurular Bugün ( 18 Eylül 2017 ) başladı. Başvurular elektronik ortamda yapılacak olup, adaylar en geç 02 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını yapmış olmaları gereklidir. Ayrıca adaylardan kamu personeli Seçme Sınavından puan şartı aranacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) bünyesine 40 kişilik kadro ile, Ankara'da 12 TSE uzman Yardımcısı, 12 Memur ve 2 Şoför olmak üzere 28 kişi alacak. Diğer illerde ise, Kocaeli'de 2 Avukat, Samsun'da 1, Denizli'de 1, Kcaeli'de 1, Tranzon'da 1, mersin'de 1, İstanbul Avrupa Yakasında 1, Anadolu yakasında 1, Kocaeli Gebzede 5 Memur olmak üzere 12 Memur alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türk Standartları Enstitüsü memur personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, TSE Uzman yarcımsı ve Avukat kadrolarına başvuru yapacaklardan 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Uzman yardımcısı için KPSSP3 ve avukat kadrosu için KPSSP4 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Şoför ve Memur kadroları için 2016 yılında ÖSM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Memur kadrosu için KPSSP93 ve Şoför kadrosu için lise düzeyindeki sınavdan KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak, yerleştirkleri ilde en az 5 yıl kalmayı kabul edebilecek olmak,, Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak. Şartları aranacaktır.Ayrıca adaylar her kadro için aranan özel eğitim şartlarını taşımak zorundadırlar. Bunlara ilanın sonundaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvurular 18 Eylül 2017 tarihi ile 02 Ekim 2017 tarihleri arasında, Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) internet sitesinden yapılacaktır.  Buna göre Başvurular, (http://www.tse.org.tr) adresinden elektronik ortamda başvuru formu ve özgeçmiş oluşturularak ve fotoğraf ve mezuniyet belgelerini internet sayfasına gönderek başvurular gerçeleşecektir. Bunun dışında yapılan şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurusunu yapmış ve Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) nin yapacağı sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 09 Ekim 2017 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) resmi internet sayfasında ilan edilecektir. Bu ilanda sınavın yeri ve tarihi belirtilecektir. Ayrıca adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile ilanın tam metnini inceleyebilirler. İlanın tam metninde daha detaylı bilgi verilmektedir. İlanın tam metni aşağıdaki gibidir.

https://goo.gl/UzAo4M