Türk Standartları Enstitüsü 2016 Aralık ayının ilk hastafındaki yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunana memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı toplamda 66 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştircek.Adayların alımı, Ankara, Kocaeli/ Gebze, İstanbul, Van ve Kayseri illerinde yapılacaktır. Türk Standartları Enstitüsü 54 TSE Uzman Yardımcısı, 1 Avukat 6 Tekniker ve 5 Memur alacak. Adaylardan 2015 veya 2016 yıllarından ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. KPSS puan sırasına göre adaylar Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılacak olan sınav ile belirlenecektir. Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 16 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Başvurular, Enstitünün resmi internet sitesinde yer alan (http://www.tse.org.tr) duyurular sayfasından başvuru formu ile özgeçmişlerini oluşturarak ve fotoğraf ve mezuniyet belgelerini elektronik ortama aktararak başvurularını gerçekleştireceklerdir. Enstitünün başvuru süresini uzatma hakkı saklıdır.(Elden yapılan veya posta yoluyla gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.).

Adayların öğrenim durumu, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatiskik, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Mimarlık, Mütercim Tercüman, Çevrebilim, Siyasi bilgiler, Hukuk, Tıbbi Biyolojik bilgiler, İnşaat Teknikerliği, Büro Yönetimi, İnsan Kaynakları ve Muhasebe bilim dallarında alım yapılacak. Ayrıca adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için aşağıdaki şartlara uygun olmaları gerekmektedir. 

Adaylardan, yukarıdaki öğrenim dallarından mezun olmaları, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Türkiyenin her yerinde görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir durumu olmayan adaylar, Adaylar, yerleştikleri illerde en az 5 (beş) yıl çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır, 2015 veya 2016 yıllarından ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olan adaylar, 
Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru süresinin son günü itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru süresinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır,  Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim