Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi web adresinde yayımlanan ilanda, yetiştirilmek üzere uzman yardımcısı alımı yapılacağı aktarıldı. Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesine alımı yapılacak olan uzman yardımcılarının taşıması gereken nitelikler ve diğer detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU SINAİ MÜLKİYET UZMAN YARDIMCISI KADROLARINA GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Giriş sınavı başvuru şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu' nun 48 maddesindeki şartları taşımak, kamu haklarından mahrum olmamak, 35 yaşını doldurmamış olmak, belirtilen eğitim düzeylerinden mezun olmak, KPSS puan şartını taşımak şeklinde özetlenebilmektedir. Yürütülen Türk Patent ve Marka Kurumu sinai mülkiyet uzman yardımcısı kadrolarına giriş sınavı için başvurularda adayların bilmesi gerekenler ise şöyle:

Başvurular online olarak 15 gün içerisinde kurumun resmi web adresi (www.turkpatent.gov.tr) duyurulan bölümünde yer alan form üzerinden gerçekleştirilecektir. Yayımlanan ilana Makine Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş KPSS taban puanı en az 80 olan ve YDS puanı 70 olan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Yayımlanan bu ilanda KPSS puanı en yüksek olan adaydan, en düşük olan adaya doğru taban puanın karşılanması halinde sıralamayla listeleme uygulanacaktır. Bu listeye göre hak kazanmış kişiler sözlü sınava dahil edileceklerdir. Sözlü sınava katılacak olan adayların; ifade, muhakeme, teknolojik gelişmelere açıklığı, temsil yeteneği, özgüveni, ikna kabiliyeti, liyakati, genel yeteneği ve genel kültürü ölçümlenecektir. İlgili ilanın kılavuzuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.