Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesimdeki eksikliği gidermek amacı ile uzman yardımcılığı giriş sınavı ile farklı alanlarda memur alımı yapacağını belirtti. Resmi Gazete'nin 11 Kasım 2019 tarihli yayımına göre başvurular başladı ve bizde İşin Olsa Ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilan hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesine farklı alanlarda 14 Sınai Mülkiyet Uzman yardımcısı alacak. Adaylardaın bu yönde Kamu Personeli Seçme SInavı ve Yabancı Dİl Sınavı şartı aranacak. İşte alım yapılacak 6 fardklı Mühendislik bölmler, ve kadro dağılımı.

KİMLER BAŞVUR UYAPABİLİR?

Türk Patent ve Marka Kurumu alımını yapacağı Mühendislik alanları için adaylardna genel ve özel nitelikler talep ediliyorç Özel olarak Eğitim şartı, KPSS, YDS ve yaş şartları aranıyor. Tüm nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek olup detaylar şöyledir.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Adaylardan genel oalrak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında şu şartlar aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askeriğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasıdan olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen Tablo-1’de belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

KPSS Şartı: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; (A) grubu kadrolar için 2018 - 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP1 puan türünden en az 80 puan almış olmak,

YDS Şartı: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (C) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURULAR:

Türk Patent ve Marka Kurumu memur alımı başvuruları ilanın Resmş Gazete'de yayımlanması ile ( 11 Kasım 2019 ) birlikte başladı ve adaylara başvuru için 15 günlük süre verildi. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 25 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.Kurumun resmi internet sitesinin (www.turkpatent.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

İLANIN TAM METNİ