Türk Akreditasyon Kurumu yaptığı duyurusu ile memur personel alımı yapacağını belirtti. Türk Akreditasyon Kurumu Uzman Yönetmeliği hükümleri uyarınca 15 Akreditasyon Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Türk Akreditasyon Kurumu bünyesindeki 15 kişilik boş kadro için adaylardan bazı nitelikler arayacaktır. Adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda başvurular kabul edilecek. Alımlar Türk Akreditasyon Kurumu tarafından yapılacak olan Giriş sınavı ile belirlenecektir. Adayların bu sınava katılabilmeleri için aşağıdaki şartları taşımaları zorunludur.

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI:

Türk Akreditasyon Kurumu alımını yapacak olduğu kadro için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP2 puan türünden en az 70 puan almış olmak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren Biyoloji, Veterinerlik ve Mühendislik bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Hangi Alanlardan Kaç Kişi Alacak?

Türk Akreditasyon Kurumu 15 kişilik boş kadro ile, Biyoloji 1, Çevre Mühendisliği 1, Elektrik veya Elektronik Mühendisliği 3, Endüstri Mühendisliği 2, Gıda Mühendisliği 1, İnşaat Mühendisliği 2, Kimya Mühendisliği 1, Makine Mühendisliği 3 ve Veterinerlik  bölümlerinden mezun olmuş 1 kişi alınacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 07 Kasım 2017 tarihinde başlayacak olup en geç 14 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular online yapılacak olup adaylar son başvuru günü en geç 24:00 a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular Kurumun www.turkak.org.tr elektronik adresinde açılmış olan "Akreditasyon Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı - 2017" bağlantısı üzerinden online olarak yapılacaktır. Elden ya da posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini inceleyerek istenilen belgelere ve diğer bilgilere ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim