Türk Akreditasyon Kurumu memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Türk Akreditasyon Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde Türk Akreditasyon Kurumu yapacağı Sözlü Giriş sınavı ile memur adaylarını belirleyecek.

HANGİ KADROLARDA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Türk Akreditasyon Kurumu toplamda 11 kişilik boş memur kadrosu ile KPSS Puanı İle Memur Alımı için sözlü giriş sınavı ile 10 (on) Akreditasyon Uzman Yardımcısı ve 1 (bir) Hukuk Müşaviri pozisyonuna memur alınacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Türk Akreditasyon Kurumu memur alımı için adaylar başvurularına 16 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Bu kapsamda başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını Kurumun www.turkak.org.tr/ adresli internet sitesinin “Duyurular” başlıklı bölümünde yer alan “Giriş Sınavı Başvuru Formu” nu eksiksiz doldurmak ve formda istenilen belgeleri sisteme yüklemek suretiyle yapılacaktır.

KPSS ŞARTI NEDİR?

İlgili kuruma 11 memur alımı için KPSS Şartı talep edilecek. Bu yönde 2019 veya 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Akreditasyon Uzman Yardımcısı kadrosu için KPSSP2 veya KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Hukuk Müşaviri için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türk Akreditasyon Kurumuna başvuru yapmak isteyen adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise,

Akreditasyon Uzman Yardımcılığı için, 35 yaşından büyük olmamak ve Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili alanlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Hukuk Müşaviri için ise, Hukuk Fakültesinden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim