Türkiye İstatistik Kurum geçtiğimiz haftalarda 02 Ekim 2019 tarihli yayımladığı ilana göre bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere memur alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına ilanın yayım tarihi ile başlayan adaylar için artık başvurularda son güne gelindi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Türkiye İstatistik Kurum ( TÜİK ) bünyesine 2 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacğaını belirtti. Bu kapsamda İktisat 2, Ekonometri 2, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği 10, Endüstri Mühendisliği 2, Harita Mühendisliği 4 olmak üzere toplamda 20 kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak,
  • Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin; İktisat, Ekonometri ile Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak,
  • Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak, (01/01/1984) tarih ve sonraki doğumlular,
  • Süresi içinde başvurmak ve giriş sınavı için istenilen belgeleri kuruma vermiş bulunmak

BAŞVURULARDA SON GÜN!

TÜİK memur alımı başvuruları 02 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olup adaylar başvurularını en geç 16 Ekm 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. BVaşvurular, Türkiye İstatistik Kurumu Personel Daire Başkanlığı Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya/ANKARA adresine elden veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 25/10/2019 tarihinde http://www.tuik.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Sözlü sınav 18-19-20-21-22/11/2019 tarihlerinde, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya / ANKARA adresinde yapılacaktır. Adaylar ilan edilen yer ve zamanda T.C. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

İlanın Tam metni

Editör: TE Bilisim