Türkiye Kömür İşletmeleri memur alımı yapıyor. Geçen gün yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile Kurumun Merkez Teşkilatı Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirmek üzere 5 Müfettiş yardımcısı alımı yapılacak. Bu kapsamda 2021 yılı Memur Alımı kapsamında yayımlanan ilan için adaylardan KPSS, Yaş, Eğitim gibi farklı nitelikler aranacak. Tüm başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularına başlayabilecekler.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Türkiye Kömür İşletmeleri Müfettiş Yardımcısı Alımı ilanı 16 Temmuz 2021 tarihi ile yayımlanmış olup adaylar başvurularına 26 Temmuz 2021 tarihi ile başladı. Bugün başlayan başvurular en geç 20 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu resmi İnternet adresi olan www.tki.gov.tr web sitesinde duyurular bölümünde yer alan başvuru linki üzerinden yapılacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar?

Sınav başvurusu, adaya ait son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, KPSS Sonuç Belgesi, Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi, e-devlet sistemi üzerinden alınacak kare kodlu mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı ile bağlantıda bulunan başvuru formu ve eklerinin kişinin kendi el yazısıyla doldurularak istenen formatta sisteme yüklenmesi suretiyle tamamlanacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu doğrultuda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

Özel olarak ise,

Üniversitelerin Maden, Jeoloji, Jeofizik, Kimya, Makine, İnşaat veya Elektrik Mühendisi yetiştiren fakülteleri veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli ve yabancı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

Sağlık durumu her türlü yolculuk ve iklim koşullarında görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olmak,

2021 yılının Ocak ayının birinci gününde 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir.

Taksirli suçlar dışında hürriyeti kısıtlayıcı bir ceza ile hükümlü olmamak,

ÖSYM tarafından 14-20-21 Temmuz 2019 veya 6-12-13 Eylül 2020 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre KPSS 1 puan türünde en az 80 puan ile birlikte sınav tarihi itibarı ile İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden biri olmak üzere Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) (veya buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan) en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak,

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim