Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre kamuya memur alımı ve personel alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde bu iki kurum ilanını yayımladı ve adaylar büyük heyecanla başvuru tarihlerinin başlamasını beklemekteydiler. Başvurular başlamak üzere ve ilgili ilanlar hakkında sizlere detaylı bilgiyi haberimizin devamında veriyoruz.

KURUMLAR HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPACAK?

Bu iki kurumda farklı alanlarda memur alımı yapacaklar. Buna göre Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) 1 Hukuk,  2 Sosyoloji, 1 Antropoloji, 1 Maliye,1  Uluslararası İlişkiler, 1 Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi, 1 İşletme ve İktisat 1 olmak üzere 9 memur alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise, 4 Mühendislik Alanında, 3 Uluslararası İlişkiler Arası alanında ,2  Kamu Yönetimi alanında,2  İnşaat Mühendisliği , 2 Makine Mühendisliği , 2 Çevre Mühendisliği , İngilizce İktisat, 1 Ekonomi, Maliye, 1 İşletme,1  Enerji Sistemleri Mühendisliği, 1 Meteoroloji Mühendisi  ve Hukuk alanında 1 kişi olmak üzere toplamda 20 uzman yardımcısı alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Her iki kurum için de adaylardan bazı nitelikler aranacak. Buna göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İlgili Alımlar için sınav yapılacak olup sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşında gün almamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sağlık problemi yüzünden görevini yapmasına engel olabilecek durum olmamak, ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 ve 75 puan almış olmak ve Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, 

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Kurumların ilanları geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olup her iki kurum içinde başvurular 21 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayacak. TİKa için başvurular en geç 31 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek olup, Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanlığı için ise en geç 01 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıan Başvurular, Enerji Bakanlığının resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler İle birlikte şahsen veya posta yoluyla ETKB Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. 

TİKA için başvurular ise https://sinav.tika.gov.tr web adresinden istenen belgelerin eksiksiz olarak doldurulması ve istenen belgelerin başvuru tarihi bitimine kadar TİKA Başkanlığı (Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile yapılacaktır. İlanların tam metinlerine aşağıdan  ulaşabilirsiniz.

TİKA Memur Alımı İlanın Tam Metni

Enerji Bakanlığı Memur Alımı İlanının Tam Metni

Editör: TE Bilisim