Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) bünyesindeki çalışan memur personel eksikliği için alım yapacağını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan alım ilanı ile başvurular 08 Ocak 2018 tarihinde başlamıştı. Bu güne kadar başvuruları devam etmekte olan ilan için başvurularda son günlere gelindi. Adaylar aşağıdaki detaylar doğrultusunda başvurularını bir an önce yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) memur alımı başvuruları 08 Ocak 2018 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 18:00 a kadar Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) resmi internet adresi olan https://sinav.tika.gov.tr adresinden indirelecek başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen belgeleri son başvuru günü mesai saati bitimine kadar TİKA Başkanlığı (İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile iletilmesi ile yapılacaktır.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILIYOR?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) toplamda 11 kişilik Uzman yardımcısı kadrosu ile, 2 Kişi İnşaat Mühendisliği, 1 kişi Mimarlık, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İktisat (1), İşletme (1), Kamu Yönetimi (2), Uluslararası İlişkiler (2) olmak üzere toplamda 6 kişi, Hukuk 1 kişi ve İletişim Fakültelerinin Tüm Bölümleri mezunu 1 Kişi olmak üzere toplamda 11 Uzman yardımcısı alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Adaylardan Eğitim olarak, Yukarıdaki alım yapılacak alanlardan en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ayrıca adaylardan KPSS ve YDS nitelikleride aranıyor. Adayların 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından en az 75 puan almış olmak ve Yabancı Dil sınavından 2016 veya 2017 yıllarında yapılan sınavdan en az B düzeyinde İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden puan almış olmaları şarttır.

GİRİŞ SINAVI:

Başvurusunu yapan adaylar, daha sonradan yapılacak duyuru ile giriş sınavına katılacaklardır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar 29 Ocak 2018 tarihi ile 02 Şubat 2018 tarihleri arasında TİKA Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresinde sözlü olarak sınava katılacaklardır. Ayrıca ilanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim