Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) geçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacğaını bildirdi. Yayımlanmış olan ilana göre alımlar, 2 Uluslararası İlişkiler, 2 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 1 İktisat ve İşletme, 2 Uluslararası Ticaret, 1 Sosyoloji ve 1 Tarih olmak üzere 6 farklı alanda alım yapılacak.

İlgili ilan için başvuru süreci 20 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup artık sona eriyor. Adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular Cuma Günü en geç 18:00 a kadar yapılması gerekmekte olup adaylar başvurularını elektronik ortamda doğrudan https://sinav.tika.gov.tr web adresinden istenen belgelerin eksiksiz olarak doldurulması ve istenen belgelerin başvuru tarihi bitimine kadar TİKA Başkanlığı (Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen öğrenim dallarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 
  • ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P34, KPSS P29, KPSS P18, KPSS P1, P2, P3 ve P28 veya KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak,
  • 2018-2019 yılına ait Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından(YDS) ve giriş sınavının son başvuru tarihi itibari ile sonucu açıklanmış 2020 yılı Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulunca buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. Bu şartları taşımayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ?

Başvuran adaylardan KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana sahip olandan başlanarak bu ilanda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katına kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sınava çağrılacaktır.

Giriş Sınavına katılmaya hak kazananların adları, soyadları, KPSS puanları ve sınav tarih ve saatleri http://www.tika.gov.tr web sitesinde ve TİKA Başkanlığı binası girişinde ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim