Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamu kurumuna personel alım ilanı açıklandı. Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı TİGEM Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne 7 müfettiş alımı başvuruları 20 Ocak tarihinde başladı! Başvuru yapacak adaylar başvuru şartları neler olduğunu ve son başvuru tarihini merak etmektedirler.

Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilecek olan personeller 3. grupta başvuru yapabilecekler. 1. grupta Hukuk, Kamu yönetimi, İktisat, İşletme İİBF, Siyasal Bilimler mezunları başvuru yapabilecek. Bu bölümlerden 4 kişi alınacak. 2. Grupta alınacak başvurular için Ziraat Fakültelerden mezun olan adaylar arasından başvuru alınacak. Buna göre eğitim şartlarında: tarımsal yapılar ve sulama, bitki koruma ve zootekni, tarımsal mekanizasyon, arla bitkileri, bahçe bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, tarım ekonomisi bölümü mezunu olması gerekmektedir. Veterinerlik Fakültelerinden mezun adaylar için ise 2 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

657 Sayılı kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, yaş şartı da 35 yaşını doldurmuş olmak, Dört yıllık bölümlerinden istenilen fakülte ve bölüm mezunu olmak, sağlık durumun Türkiye’nin her yanında görev yapmaya uygun olması, sicili davranışları ve tutumlarının müfettiş yardımcısı kadrosunda görev yapmaya engel bir hale rastlanmaması, Yabancı dil sınavı şartlarında YDS yada uluslar arası denkliği olan sınavlardan en az 60 ve üzeri puana sahip olmak, 2018 KPSS sınavlarından 1. grup için KPSSP48,, ikinci grup için P3, üçüncü grup için P3 puan türleri esas alınacak.

BAŞVURU TARİHİ İLE SINAV TARİHİ;

TİGEM Kpss ile memur alımı başvuruları 20 Ocak tarihinde başlayacak. başvuru yapacak adayların 31 Ocak tarihine saat 17:30'a kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekli olacak. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar için Sınav Ankara Üniversitesi tarafından yapılacak ve 21 Mart 2020 cumartesi günü saat 10:00'da tek oturumda gerçekleştirilecek.   

İLAN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim