Ticaret Bakanlığı 2021 yılı Memur alımı yapacak. En son 2018 yılında yayımlanmış olan Muayene Memuru alımı için Başvuru şartları belli olmaya başlandı. 21 Mart 2021 tarihi ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Muayene Memuru alımı KPSS şartı ve sınava çağırılacak aday sayısı belli oldu. Bu kapsamda adaylar 2021 ylı için yayımlanacak ilanı beklmeye başladılar bile.

Peki Muayene Memuru alımı başvuru şartları ne olacak? Başvurular ne zaman yapılacak?

Resmi Gazetede yayımlanan Muayene Memuru alımı KPSS Şartı ve Aday sınav çağırma sayısı için yayımlanan kararın tamamına ulaşma için Buraya Tıklayınız.

MUAYENE MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu Haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

şartları aranacak. Özel olarak ise,

  • KPSS’de lisans mezunları için KPSSP3 70 puan ve üzeri puan almış olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının fakülte veya yüksekokullarından mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.
  • 2-Sınava son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (01/06/1983 tarihinde ve daha sonra doğanlar başvurabilir.)

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Resmi Gazetede yayımlanmış olan Cumhurbaşkanlığı kararı ile adaylar Muayene memuru Alımı ilanını beklemeye başladılar bile. İlanın ne zaman yayımlanacağı hakkında herhangi bir bir bilgi yok. Ancak ilanın önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor.

İlann yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA