Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Başvuru süreci başladı. geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere30 kişilik boş kadro ile 3 Farklı başkanlıkta görevlendirmek için memur alacak.

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında alımlar 8 ve 9 uncu kadrolarda Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak. Müfettiş yardımcılıı giriş sınavı uygulanacak olup alım başkanlıkları şöyledir.

  • Dış Ticaret Grup Başkanlığı 5,
  • Gümrük Grup Başkanlığı 10,
  • İç Ticaret Grup Başkanlığı 15 Ticaret Müfettiş Yardımcısı alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel kapsamda 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartı aranacak. Özel olarak ise, . En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun, KPSS A Grubu puanından KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak şartı aranacak.

Başvuru Süreci Bugün Başladı!

Tiicaret Bakanlığı Memur alımı için başvurular Bugün 09 Aralık 2020 tarihi ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 18 Aralık 2020 tarihine kadar Ticaret Bakanlığı (www.ticaret.gov.tr) internet sayfasında belirtilen link üzerinden yapılacaktır. Sınav başvurusu fotoğrafın yüklenmesi ve Başvuru Formunun doldurulması suretiyle tamamlanacaktır. Elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim