Ticaret Bakanlığı 750 memur alımı faaliyetleri hala devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başvuruları alınmış olan 759 Gümrük Muhafaza Memuru alımı Fiziki yeterlilik sınavları yapıldı. Sözlü sınava katılacak adaylarda açıklandı. 

Tücaret Bakanlığından az çönce Son Dakika olarak gelen duyuru ile Sözlü sınava katılacak adayların listesi belli oldu.

750 MUHAFAZA MEMURU ALIMI YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığı bünyesine 750 Muhafaza Memuru alımı yapacak. 2021 yılı 25 farklı şehirde görev yapmak üzere 750 Gümrük Muhafaza Memuru alımı yapacak.

SINAVA KATILACAK ADAYLAR BELLİ OLDU!

Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru Sözlü Sınavına Katılmaya Hak Kazanan Adaylar Hakkında Duyuru

  • Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda başarılı olup sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar için Tıklatınız.
  • (Söğütözü Yerleşkesi) Söğütözü Mah.2176. Sk. No:63 06530 Çankaya / ANKARA adresinde sözlü sınava katılacak adaylar için Tıklatınız.
  • (Eskişehir Yolu Yerleşkesi) Dumlupınar Bulvarı No: 151Eskişehir Yolu 9. Km. 06800 Çankaya / ANKARA adresinde sözlü sınava katılacak adaylar için Tıklatınız.

Adaylar sözlü sınavda yanlarında T.C kimlik belgesi ve HES kodu bulundurmak zorundadır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI:

a) “kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği;

b) liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu;

c) özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı;

d) mezun olduğu öğrenim dalına ilişkin bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü;

e) bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı” yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.

SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ:

Başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak olan kadro sayısını geçmeyecek kadar asil aday belirlenecektir. Adayların başarı puanının eşit olması halinde; KPSS puanı yüksek olana, bunun eşit olması halinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olan adaya öncelik verilecektir.