Ticaret Bakanlığı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı 9 alanda 60 memur alımı yapacak. Başvurular 18 Aralık 2020 tarihinde başlamıştı ve artık sona eriyor. Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru değerlendirmesi ve detayları nedir?

Başvurular Sona Eriyor!

Ticaret Bakanlığı bünyesine 60 kişilik kadro ile Ticaret Uzman Yardımcısı alacak. Başvurular 18 Aralık 2020 tarihinde başlamıştı ve henüz başvuru yapmayan adaylar için 28 Aralık 2020 tarihine kadar süre verildi. Adaylar başvurularını Ticaret Bakanlığının resmi İnternet adresi olan (www.ticaret.gov.tr) üzerinden gerçekleştireceklerdir. Adaylar sadece aşağıdaki bir alanlardan sadece birisine başvuru yapabilecekler.

Başvurular Değerlendirme Aşamasında!

Ticaret Bakanlığı uzman yardımcısı alımları için başvurular KPSS puanı ile yapıldı. Ticaret Bakanlığı yapılan başvuruları KPSS ve YDS puanına göre değerlendirme yapacak. Aynı zamanda adaylardan Başvuru için 100 TL başvuru ücretini yatırdılar. Sınav ücretini yatırmayan adaylar sınavlara alınmayacak. Tüm değerlendirme sonucunda Sınav ücretini yatırıp da yazılı sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara yatırdıkları tutar iade edilecektir.

Yazılı Sınav İki Oturumda Yapılacak!

Ticaret Uzman yardımcılığı giriş Sınavının yazılı bölümü iki aşamadan yapılacak. 1. Oturum Alan Bilgisi ve Genel Ekonomi Bilgisinden yapılacak. 2. Oturum ise Yabancı Dil Bilgisinden yapılacaktır.

Yazılı sınavda sonuç puanı hesaplamada soruların ağırlıkları % 20 Alan Bilgisi, % 40 Genel Ekonomi Bilgisi ve % 40 Yabancı Dil Bilgisi şeklinde olacaktır.

Başvurularla ilgili ve sınavlarla ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim