Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile bünyesine 60 memur alımı yapacağını ilan etmişti. Bu yönde Ticaret Bakanlığına memur alımları Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu kadrolarda yapılacak. Bu yönde Ticaret Uzman Yardımcısı alımı yapılacak olup adaylara bu yönde Giriş sınavı yapılacak. Başvuruda bulunan adayların en çok merak ettiği konulardan biriside sonuçların ne zaman açıklanacağı oldu. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

60 MEMUR ALIMI ALAN DAĞILIMI:

  • İktisat 12,
  • Kamu Yönetimi 10,
  • Hukuk 9,
  • Uluslararası İlişkiler 8,
  • İşletme 7,
  • İstatistik 5,
  • Endüstri Mühendisliği 5,
  • Maliye 2,
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2,

KPSS VE DİĞER ŞARTLAR:

Adaylardan söz konusu alım için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca bunun dışında, Yukarıdaki tabloda belirtildiği gibi ilgili alanların dört yıllık eğitim alanlarından mezun olmuş olmak, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki alanlarda en az 70 puana sahip olmak, Son iki yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavından Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuru süreci 14 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 23 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde hala başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

DEĞERLENDİRMELER:

Yazılı sınava, belirtilen her bölüm için karşılarında belirtilen KPSS puan türünden başarı sırasına göre kontenjan sayısının 20 katına kadar aday çağrılacaktır. Çağrılan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı yazılı sınava çağrılacaktır.

SINAV DUYURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlığın yazılı sınavı 11 temmuz 2021 tarihinde yapılacak. Bu kapsamda sınava katılacak adayların duyurusu Haziran sonunda açıklanması beklenmektedir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ. YA DA BİZİ BURADAN İNSTAGRAMDAN TAKİP EDİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim