Ticaret Bakanlığı Memur Alımı yapacağını bildirdi. Az Önce yayımlanan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 9 farklı alanda memur alımı yapacağını bildirdi.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapacağı 2 aşamalı Giriş Sınavı ile 60 Ticaret Uzman Yardımcısı alacak.

KADRO DAĞILIMI:

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ticaret Bakanlığı uzman yardımcısı alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Yaş, KPSS, Eğitim, Yabancı Dil şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

YDS Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığına memur alımı için başvurular başlamış olup en geç 23 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim