2021 yılı Gümrük Memuru Alımları Yapılacak mı?

Ülkemizdeki geçim sıkıntısı ve işsizlik sebebi ile bir çok KPSS ye katılmış aday atanmayı bekliyor. 2020 yılı Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında KPSS yapılmasına rağmen bir çok bakanlıktan atama kadarı gelmedi. Adayların beklediği Memur Alımı ilanlar arasında Ticaret bakanlığının da ilanı yer almakta olup en çok tercih edilen kadro Gümrük Muhafaza Memurudur. Bu yönde adaylar 2021 yılı için Gümrük Muhafaza Memuru Alımı yapılacak mı ve Şartlar ne olacak konusunda araştırmaya girdiler. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere sorularınıza cevap vereceğiz.

Adayların merak ettikleri arasında 2021 yılı Gümrük Memuru Alımı Şartları nedir? Yaş, KPSS ve Eğitim nitelikleri nasıl olacak? ve Alımlar ne zaman yapılacak oldu.

2021 YILI GÜMRÜK MEMURU ALIMI YAPILACAK MI?

Gümrük Memuru alımları en son 2018 yılında yapılmıştı. 2016 KPSS puanı ele alınarak yapılan alımlarda 1250 kişilik kadro ile Gümrük Muhafaza Memuru alımı yapıldı. Bu kapsamda 2020 yılında yapılmış olan KPSS puanı ile alım olacak mı sorusuna henüz bir cevap vermeyen Ticaret Bakanlığından bir açıklama bekleniyor.

Gümrük Muhafaza Memuru alımları kapsamında kararsızlık devam ederken ilanın ne zaman yayımlanacağı hakkında malesef bir cevap yok. Ancak hala devam etmekte olan Pandemi sebebi ile alımların biraz daha erteleneceğini bildirmek isteriz. Ülkemizde yapılacak normalleşme süreci ile ilan hız kazanacaktır. Bu yönde 2020 yılı KPSS Puanı ile Gümrük Memuru alımları 2021 yılında yapılacağını düşünüyoruz.

Gümrük Memuru Alımı bekleyen adaylarla bilgi alışverişi için Buraya Tıklayınız ve katılınız.

EN AZ 1000 KİŞİLİK ALIM BEKLENİYOR!

Ticaret Bakanlığı En son Muhafaza Memuru alımlarını 2018 yılında yapmıştı. Farklı illerde olmak üzere toplamda 1250 kişilik kadro ile alım yapılmıştı. 2021 yılında yapılması beklenen memur alımı için de adaylar en az 1000 kişilik kadro bekliyor.

GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ticaret Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası gereğince sözleşmeli olarak yapılacak Gümrük Muhafaza Memuru alımı başvuru şartları şöyledir.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Gümrük Muhafaza Memuru alımları için adaylardan genel şartlar dışında özel olarak, KPSS, Yaş, Eğitim ve Boy şartları aranacak. Buna göre,

KPSS Şartı: Henüz Bakanlıktan KPSS hakkında net bir cevap gelmemesi ile birlikte alımların 2020 yılı KPSS puanı ile yapılması bekleniyor. Bu yönde adaylardan KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve İdarî bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının fakülte veya yüksekokullarından mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.

Yaş Şartı: Sınava son başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01/06/1988 tarihinde ve daha sonra doğanlar başvurabilir.)

Boy Şartı: Erkekler en az 172 cm, bayanlar ise en az 165 cm boyunda olmak.

Sağlık Şartı: “Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalık, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılık, körlük, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas veya iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri engeller bulunmadığını belirten, “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık kurulu raporu” almak.

Gümrük Muhafaza Memuru alımları için ilan geldiğinde anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA