Türk Hava Yolları bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz haftalarda duyuru yapmıştı. Yapılmış olan duyuruya göre Türk Hava Yolları toplamda 700 kişilik boş kadro ile kabin memuru alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına 07 Ekim 2019 tarihi ile başlamışlardı ve başvurularını 18 Ekim 2019 tarihinde tamamladılar. Şimdi ise adaylar THY Kabin memuru alımı için sonuçların ne zaman açıklanacağını? Sçeim aşamalarını? Eğitim bilgileri gibi tüm detayları bilmek istiyorlar.

İşin Olsa ekibi olarak adayların merak ettiği bazı cevapları vereceğiz. Öncelikle ilandan haberi olmayan adaylar için ilan hakkında kısa bilgi vererek başlıyalım.

THY 2019 YILI KABİN MEMURU ALIMI DETAYLARI:

Türk Hava yolları her yıl alımını yaptığı kabin memuru pozisyonu için 2019 yılında başvurularını Ekim ayı içerisinde aldı. Bu kapsamda en az lise mezunu olan adaylar başvuru yaptı ve sadece bayan kabin memuru alımı yapıldı. Bunun dışında adaylardan Boy olarak 160 cm ile 180 cm boyları arasında olmak şartı arandı.

ERKEK KABİN MEMURU ALIMLARI NE ZAMAN?

THY bayan kabin memuru alımlarını gerçekleştirdi ve şimdi adaylara seçim aşamaları uygulanacak. Ancak erkek adaylarda alım yapılmasını bekliyor. Bu yönde Türk Hava Yollrından herhangi bir açıklama gelmedi. Umuyoruz ki erkek kabin memuru alımları da 2019 yılı bitmeden yapılır.  

SIRASINA GÖRE DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

  • Online İngilizce Testi ve Online Yetkinlik Envanteri (Varsa ek olarak 2.Yabancı Dil Testi)  
  • THY A.O İngilizce Sınavı
  • Mülakat Süreçleri      
  • Evrak Kontrolü 
  • İngilizce Mülakatı
  • Boy-Kilo Ölçümü
  • Dövme ve Yara izi Kontrolü
  • (Varsa) 2. Yabancı Dil Mülakatı
  • Kurul Mülakatı
  • Psikolog Görüşmesi  
  • Grup Değerlendirme Çalışması
  • Sağlık Kontrolü (Uçuşa Elverişlilik)

EĞİTİM SÜRESİ NE KADAR ?

Evrak ve sağlık raporu süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar yaklaşık 2 aylık bir eğitime tâbi tutulmaktadır. Ayrıca Eğitimler  Türk Hava Yolları kabin memuru eğitimleri, İstanbul’da bulunan Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi bünyesinde gerçekleştirilmektedir.

MÜLAKATA AŞAMALARI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Süreci olumlu sonuçlanan adaylara yaklaşık 7-10 gün arasında geri dönüş yapılmaktadır. Adaylar belge hazırlama ve sağlık raporu işlemleri için davet edilmektedir. Süreci olumsuz sonuçlanan adayların bilgilendirilmeleri ise başvuran tüm adayların süreçleri tamamlandığında yapıldığı için daha geç olmaktadır.

EĞİTİM SÜRECİNDEN FAYDALANMAK:

Adaylar, eğitim süresince Türk Hava Yollarının yemek ve servis hizmetinden yararlanmaktadır. Adaylar bu süre boyunca konaklama ihtiyaçlarını kendileri karşılamakta olup herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır.

SAĞLIK RAPORU:

Mülakat aşamaları olumlu sonuçlanan adaylar, sağlık raporu ve evrak hazırlama işlemleri için bilgilendirilmektedir. Ayrıca sağlık raporu ve yetkili sağlık kuruluşları ile ilgili bilgiye, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün web sayfasından ulaşabilirsiniz.

GÖREVE BAŞLAMA SÜRECİ:

Eğitim süreci olumlu sonuçlanan adaylara, belirlenen tarihte sözleşmeleri imzalatılarak, Türk Hava Yollarında Kabin Memuru olarak göreve başlamaları sağlanmaktadır.

KABİN MEMURU ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA "İŞİN OLSA" UYGULAMASI ÜZERİNDEN HABERDAR OLABİLİRSİNZ.