ÖSYM adayların büyük heyecanla beklediği tercih kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuza göre, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayların tercih edebileceği kadrolar bulunmakta. Buna göre lise mezunları için farklı kurumlar toplamda 201 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak.

ÖSYM tarafından 11 Aralık 2018 tarihli yayımnana duyurya göre KPSS 2018/2 tercih kılavuzu ile kamu Kurum ve Kamu kuruluşları bazı kadro ve pozisyonlarda, Kamu Görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınav hakkında genel yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılacak. 

Adaylar tercih işlemlerine 11 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 20 Aralık 2018 tarihine kadar tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu bağlamda  tercih işlemleri İnternet yolu ile ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden İnternetten tercih gönderme işlemi ile en geç 20 Aralık 2018 tarihi saat 23:59 a kadar yapılacak. 

ÖSYM KPSS 2018/2 Tercih kılavuzuna göre Ortaöğretim mezunu olanlar için kılavuza göre toplamda 201 memur alımı yapılacak. işin Olsa ekibi olarak kılavuzu inceledik ve sizlere 201 kişilik kadroya göre alım yapacak kurumları açıklayacağız.

HANGİ KURUMLARA TERCİH YAPILIR?

Ortaöğretim mezunlarının tercih edebileceği toplamda 201 kişilik boş kadro bulunuyor Buna göre, TÜVASAŞ, Farklı üniversiteler, Tprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü, MKEK, Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Artvin Çoruh üniversitesi, Atatürk Kültür, Dşl ve Tarih Yüsek Kurumu Başkanlığı, Fıray üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Manisa Celal Bayrak üniversitesi, Ordu üniversitesi Şırnak üniversitesi ve Türk Alman üniversitesi kurumları alım yapacak.

Ortaöğretim mezunlarının tercih edebileceği kadrolar ve pozisyonlara ulaşmak ve tercih Kılavuzuznun tamamına ulaşmak için KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı! Haberimizi inceleyebilirsiniz.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

Tercih kılauvuzu hakkında gelişmelerden haberde olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek veya Sosyal Medya grubumuz üzerinden diğer adaylar ile tartışmak için ve fikir alışverişi yapmak için aşağıdakibağlantıları kullanabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim