Kamuya 2021 yılı Memur Alımı başvuruları başlıyor. Temmuz ayı gelmesi ile birlikte yayımlanacak olan tercih kılavuzu ile kamuya binlerce memur alımı yapacak. ÖSYM tarafından yılda sadece iki kez yapılan Merkezi Atama için tarihler aylar öncesinden verilmişti. Adaylar tercihlerin başlamasını heyecanla beklerken bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktaracağız.

2000 ÜZERİNDE KONTENJAN BEKLENİYOR!

KPSS 2021/1 kapsamında yapılacak ola memur alımları için geçtiğimiz yıllara da baktığımızda kontenjan sayısı bu yıl yüksek beklenmektedir. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar içerisinden memur alımı yapılacak olup alımlar farklı kadrolarda ve farklı kurumlara yapılacak.

TERCİHLER HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ VARSA BURAYA TAKİP EDEREK DİĞER ADAYLARA KATILABİLİRSİNİZ.

TEİAŞ, SGK, VGM, TCDD, DHMİ MEMUR ALIMLARI BEKLENİYOR!

Tercih kılavuzlarında en çok tercih edilen kurumlardan olan TEŞAİ, SGK, TCDD ve DHMİ en az lise mezunu memur alımı yapmakta ve tercih kılavuzunda kontenjan çokluğunu oluşturmaktadırlar. İlgili kurumların kesin bir şekilde alım yapacaklarına dair kesin bir bilgi yok ancak her tercihlerde alım yapan kurumlardır. Bu kapsamda 2020/2 tercih kılavuzunda mezuniyete göre kadro dağılım sayıları şöyleydi:

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Lise: 5

Ön Lisans: 41

Lisans: 90

DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Lise: 26

Ön Lisans: 149

Lisans: 147

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Lise: 5

Ön Lisans: 9

Lisans: 31

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Ön Lisans Mezunu: 30

Lisans Mezunu: 85

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ön Lisans: 34

Lisans: 56

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tercih kılavuzuna tercih yapmak isteyen adayların öncelikle Lise, ÖN Lisans ve Lisans seviyesinde 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94, KPSSp93 ve KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Bunun dışında adaylarda;

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartları aranacak.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR!

ÖSYM tercih tarihleri hakkında takvimi geçtiğimiz aylarda yayımlamıştı. Yayımlanan takvime göre tercihler 1 Temmuz 2021 tarihi ile başlayacak ve en geç 8 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir. Tercihler ÖSYM üzerinden ücret karşılığında yapılacak.