TCDD bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre yapılacak giriş sınavı sonucuna göre memur alımı yapılacak. Söz konusu giriş sınavına katılacak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde TCDD memur alımı ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( TCDD ) Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmek üzere 4 adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Söz konusu giriş sınavı 15 Şubat 2020 tarihinde saat 9:30 ile 15:30 arasında düzenlenecektir. Adayların Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmeleri için aşağıdaki niteliklere uygun olmaları gereklidir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

TCDD adaylardan genel olarak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgidi olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Eğitim Şartı: Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

Yaş Şartı: 01/01/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

Mesleki şart: Temsil niteliği itibariyle, Müfettişliğin gerektirdiği yeterlikte bulunmak ve Yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak.

KPSS DETAYI:

ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının A Grubu, KPSS P48 bölümünden 70 ve daha üzeri puan almış ilk 80 aday içerisinde bulunmak (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 80 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 80 aday giriş sınavına alınacak olup, 80.aday ile eşit puan alan tüm adaylar da sınava çağrılacaktır).

BAŞVURULAR:

TCDD memur alımı ilanı 23 Aralık 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci başlamıştır. adaylar başvurularını en geç, 31.01.2020 Cuma günü mesai saati sonuna kadar TCDD Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Hacı Bayram Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No: 3, 06050 AltındağAnkara adresine şahsen veya posta ile yapılabilecek, bu tarihten sonra ulaşan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim