Ocak ayında yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre TBMM bünyesine yapacağı kurs ile 40 kişi alacak. Başvuruların 22 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlaması ile birlikte artık başvurularda son günlere gelinmiştir. Adaylar aşağıdaki niteliklere göre başvurularını sonlandırabilirler.

İLANIN DETAYLARI:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Tutanak Hizmetleri Başkanlığı stenograf ihtiyacını gidermek için Stenografi Kursu ve Stenograflık Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda kurs açacak. Kursa toplamda 60 kişi alınacak olup kurs içerisinde yapılacak sınavlar sonucuna göre başarılı olan 40 kişi Stenograf yardımcısı olarak alınacaktır. Başvuru yapacak adaylar aranan bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi stenograf yardımcısı kursuna başvuru yapacak adaylar, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından  P1, P2, P3, P4, P18, P23, P28, P29, P38 veya P43 puan türlerinden en az birinden en az 70 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile henüz 30 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezun olmuş niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 22 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvuru süreci sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar en geç 05 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre adaylar başvurularını Kurumun resmi internet sayfası üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri şarttır. Başvuru bilgilerine ve diğer detaylara aşağıdaki limkten ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim