Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı büyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve şehirlerde olmak üzere memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda ilanın yayım tarihi olan 29 Ocak 2020 ile başvuru sürecide başlamıştır. Adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) KPSS puanı ile Kadın Erkek adaylar içerisinden 197 kişilik boşluk ile, Ankara, İstanbul, Yalova illerinde bulunan teşkilatlarına memur alacak.

Bu kapsamda, Lise Mezunu, Hizmetli pozisyonunda 42 kişi ve 18 Bulaşıkçı alınacak. Ön Lisans Mezunu 5 Bahçıvan, 17 Çayocakçı ve garson, 48 Garson, 6 Pastacı alımı yapacak. Lisans mezunu adaylar içerisinden ise, 5 Görsel Tasarımcı, 14 Memur ve 42 Aşçı olmak üzere toplamda 197 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,
  • Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan KPSS den lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları gerekmektedir.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Aşçı: Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak dalı veya yükseköğretim kurumlarının aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden mezun olmak.

Bahçıvan: Mesleki eğitim veren liselerin tarım alanı bahçe bitkileri, süs bitkileri, peyzaj dalı veya iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının bahçe tarımı, süs bitkileri, peyzaj bölümünden mezun olmak.

Bulaşıkçı: Lise veya dengi okul mezunu olmak.

Çayocakçı ve garson: Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı veya iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının ikram hizmetleri bölümünden mezun olmak.

Garson: Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı veya iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının ikram hizmetleri bölümünden mezun olmak.

Hizmetli: Lise veya dengi okul mezunu olmak.

Pastacı: Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı pastacılık dalı veya iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının pastacılık ve ekmekçilik bölümünden mezun olmak.

Memur: En az iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının halkla ilişkiler bölümlerinde mezun olmak.

Görsel Tasarımcı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin grafik tasarım alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

TBMM memur personel alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularına 29 ocak 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 07 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI