Türkiye Büyük Millet Meclisi geçtiğimiz günlerde bünyesine memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 2017 Aralık ayında başlamasının ardından artık sona ermektedir. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) bünyesine farklı alanlardan olmak üzere 70 kişilik boş kadro ile yasama uzman yardımcısı alacak. Adaylar ilana başvurularını gerçekleştirdikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılak olan Sınava katılarak başarılı olan adaylar ise kadroya alınacaktır. Adayların bu sınava katılabilmeleri için Kurum tarafından belirlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı şartlarını ve Yabancı Dİl sınav şartlarını taşımaları zorunludur.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk fakültesinden veya siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. Ayrıca yurtdışında eğitim gömüş olanların ise YÖK tarafından onaylı diplomaya sahip olmaları gereklidir.

Adaylardan ayrıca, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P4 , KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından gerekli puan seviyelerinde ingilizce, Fransızca veya Arapça dillerinden puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi 70 memur alım ilanına hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar yapmaları zorunludur. Başvurular TBMM 'nin resmi internet sitesi olan  https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi adresinden elektronik ortamda yapılacak olup bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Ayrıca sınava girmeye hak kazananların listesinde https://www.tbmm.gov.tr/duyurular/sinav_duyurusu.htm adresinden duyurulacaktır. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim