Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan duyuruya göre TBMM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Lise ve Lisans mezunu memur alımı yapacak. Alımlar TBMM Başkanlığı Kreş, Gündüz Bakımevi ve Anaokuluna yapılacak olup KPSS En Az 60 puana sahip olan adaylar başvuru yapabilecekler.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

TBMM 35 kişilik boş kadro ile Ankara ilinde görevlendirmek üzere 3 Psikolog, 12 Anaokulu Öğretmeni ve 20 Bakıcı Anne alımı yapılacak.

EN AZ LİSE MEZUNU VE 60 KPSS İLE ALIM YAPILACAK!

TBMM Memur alımları için yukarıda da tabloda göreceğiniz gibi en az lise mezunu Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda Bakıcı Anne kadrosu için Mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak şartı aranacak.

Aynı zamanda 60 KPSS İle Memur Alımı yapılacak olup, Adyaların 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3, KPSSP10 ve KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

TBMM Memur Alımı başvuruları Bugün başladı. Adaylar başvurularını en geç 16 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim