Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Yılı Memur Alım İlanı Açıkladı! Lise ve Lisans Mezunu!

Resmi Gazetenin 15 Mayıs tarihli kararında Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 yılı sözleşmeli memur alım ilanı açıklandı. Orman Genel Müdürlüğüne bağlı mühendis, avukat ve destek personeli kadrolarında KPSS puanına göre tercih yapılacak. Başvurularda lise ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilirler.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilecek olan personeller yazılı ve sözlü sınav yapılmadan KPSS puanına göre atanacaklar. Adayların başvurularda istenilen başvuru şartları şu şekilde olacak;

657 sayılı DMK’nın 48. Maddesindeki genel şartları taşımaları, - 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Tarım bakanlığından bir ilk olacak olan sözleşmeli memur alımında kamu kurumlarında çalışanların başvurusu alınmayacak. Özel başvuru şartlarında 2018 KPSS P3, P94 Puanlarından en az 60 ve üzeri puan almak gerekli olacak.

YAŞ ŞARTI; Son başvuru tarihi olan 12/06/2020 tarihi itibari ile 36 yaşından gün almamış olmak, Destek personeli şoför alımlarında lise ve dengi okullardan mezun olmak, C sınıfı ehliyeti olmak gerekmektedir. Erkek adaylar başvuru yapabilecekler.

Avukat kadrosundaki alımlarda adayların Avukatlık ruhsatına sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

1 Haziran 2020 tarihinde başvurular alınmaya başlayacak. Son başvuru tarihi ise 12 Haziran 2020 tarihi saat 23:59 olarak açıklandı. Başvurular için e-devlet üzerinden 10 ilde tercih alınacak.

İLANA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim