Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere ÖSYM tercih kılavuzu ile iki farklı alanda alım yapacak. Başvuru süreci geçtiğimi günlerde başlamış olup hala devam ediyor.

8 ŞEHİR'DE ALIM YAPILACAK!

Tarım Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesine 9 farklı şehirde alım yapacağını bildirdi. İşte alım kadroları.

Mimar Alımları: 1 Kişi Ankara

Mühendis Alımları: 1 Ankara,1 Diyarbakır, 1 Hakkari, 1 Iğdır, 1 kastamonu, 1 Sivas, 1 Trabzon ve 1 Van olmak üzere 8 şehirde mühendis alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • 9/5/2020 tarihli ve 31122 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı gereği; Tarım ve Orman Bakanlığınca 2020 yılı içerisinde, ÖSYM Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmayacaktır. Yukarıda belirtilen düzenlemeler doğrultusunda bu yerleştirmede tercih hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adaylar, bu yerleştirmede tercih yapabileceklerdir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atamaları yapılmayacaktır.
  • Başvuru genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atanması için istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
  •  Mühendis ve Mimar pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği nitelik kodlarının ve mezuniyet alan bilgilerinin açıklamasında yer almaktadır.
  • Sağlık bakımından Mühendis ve Mimar olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.
  • KPSS’ye girmiş ve Mühendis ve Mimar pozisyonu için 2018-KPSS Lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

MGM bünyesine alımını yapacağı memur adayları için tercih sürecini 8 Temmuz 2020 tarihinde başlatmış olup tercihler en geç 13 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile yapılacaktır.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır.

TERCİH KILAVUZU

Editör: TE Bilisim